Egy sajtószemléről

Image Source: https://www.facebook.com/orbanviktor/photos/a.10151703698051093/10158077975296093/?type=3&theater

A Magyarországi Európa Társaság nyilatkozata a Nézőpont Intézet publikációjáról

Akár örülhetnénk is annak, hogy a Nézőpont Intézet fáradságos munkával - igaz, az adófizetők pénzén - összegyűjtötte az Orbán-kormány felhatalmazási törvényét ért súlyos magyar és nemzetközi kritikákat*. Kutakodásukat persze leöntötték színvonaltalan és unalmas összeesküvés-elmélettel, amelynek lényege, Mao-Cetung egykori vicces rácsodálkozását idézve, hogy a magyarok mind ismerik egymást - megspékelve azzal a meglepő következtetéssel, hogy sok liberálisnak munkahelye is van. Külön megtisztelő, hogy a Magyarországi Európa Társaságot is megemlítik a felsorolásban, néhány feltételezett főkolompos tagunkat személyesen kiemelve**. Csak azzal van bajunk, hogy mivel a ránk vonatkozó mondatból hiányzik az állítmány, nem tudjuk, a fejezet címének megfelelően részesei vagyunk-e a kormány elleni "politikai támadást" levezénylő "nemzetek feletti koalíciónak", vagy ellenkezőleg, a megelőző mondat alapján*** a miniszterelnökhöz hasonlóan mi is korlátlan hatalmat kaptunk Magyarországon.

Azért erről szólhattak volna nekünk előre!

 

2020. május 9.

 

* Nézőpont Intézet: Soros elbukott kísérlete. A Hálózat eredménytelen lépései Magyarország lejáratására a korona-vírus törvény okán, 2020. május 7.

** "A Transparency International EU oldalán publikált levél aláírói között valamennyi fenti szervezetet (Transparency International Magyarország, HRW, TASZ, Magyar Helsinki Bizottság, Mérték), de magát Open Society European Policy Institute-ot és azt a Magyarországi Európa Társaságot is, amelynek elnöke, Hegedűs István, a Magyar Soros Alapítvány szakértőjeként is tevékenykedett, de tagjai között tudhatja Bozóki Andrást és Hegedűs Dánielt, Brückner Gergelyt, az Index és Ónody-Molnár Dórát a 168 óra újságíróit is."

*** "Az írásban, mielőtt felszólítják a két uniós intézményt Magyarország elítélésére és vele szembeni cselekvésre, egyenesen azt fogalmazzák meg, hogy a magyar kormány (!) az ellenzék és a civil társadalom ellenkezését felülbírálva korlátlan hatalmat adott a miniszterelnöknek."

CsatolmányMéret
PDF ikon Nyilatkozat64.52 KB