Közép-Európa, az EU és én

Közép-Európa, az EU és én

A pályázat nyertesei

1989-ben megmozdult Közép- és Kelet-Európa. A régió országai visszanyerték szabadságukat, függetlenségüket és elindultak az európai demokratizálódás és fejlődés útján. 2004-ben aztán a "Visegrádi négyek" is csatlakoztak az Európai Unióhoz, a szabadság és demokrácia egységes európai térségéhez. Ezek az események sokaknak a mindennapi életük részei, másoknak történelem. Az utóbbiakat keressük!

A Magyarországi Európa Társaság és partnerei - mint a varsói székhelyű think tank, a WiseEuropa vezette "Euritage" konzorcium tagjai - esszéíró pályázatot hirdetnek magyarországi diákok és egyetemi hallgatók számára. Pályázni maximum 1000 szavas angol nyelvű írással lehet, amely röviden reflektál a magyarországi demokratikus átmenet éveire vagy az EU integráció hatásaira.

A beérkezett pályaművek közül a legjobb 4 magyar alkotás szerzője jutalomban részesül és írásaik bekerülnek a nemzetközi zsűri által értékelt művek közé is. A nemzetközi konzorcium fődíja egy brüsszeli konferencián való részvétel lehetősége (melynek teljes költségét a szervezők állják), valamint a nyertes alkotást publikálják a New Eastern Europe különszámában is.

Részletes kiírás a csatolmányban található.

Kérdéseikkel, észrevételeikkel kapcsolatban kereshetik a MET alelnökét, Uszkiewicz Eriket e-mailben (uszerik@gmail.com) és ugyanerre az elektronikus levelezési címre várjuk a pályaműveket is, legkésőbb 2020. március 31. 17:00 óráig.

 

Magyarországi Európa Társaság

 

A projekt az Európai Bizottság támogatásával valósul meg.

CsatolmányMéret
PDF ikon Jelentkezés és részletes kiírás268.79 KB
Hegedűs István részt vett a LIBSEEN (Liberal South East European Network) végrehajtó bizottságának virtuális ülésén 2022. február 27-én. A bizottság támogatásáról biztosította Ukrajnát és elítélte az orosz vezetés agresszióját. 
International conference organised by HES: "The Future of Democracy and the Summit for Democracy from the Perspective of a Hungarian NGO" Date: 26 November 2022, Saturday CONFERENCE RECORDINGS on the YouTube Channel of HES PROGRAM Media coverage: Details of the Conference in the Report of Klubrádió...
Arató András (Dorothy Hart Hirshon Professor in Political and Social Theory in the Sociology Department at the New School for Social Research) “A liberális demokrácia jövője - régi és új identitások” címmel tartott online előadást MET tagoknak 2021. október 19-én.