Közép-Európa, az EU és én

Közép-Európa, az EU és én

A pályázat nyertesei

1989-ben megmozdult Közép- és Kelet-Európa. A régió országai visszanyerték szabadságukat, függetlenségüket és elindultak az európai demokratizálódás és fejlődés útján. 2004-ben aztán a "Visegrádi négyek" is csatlakoztak az Európai Unióhoz, a szabadság és demokrácia egységes európai térségéhez. Ezek az események sokaknak a mindennapi életük részei, másoknak történelem. Az utóbbiakat keressük!

A Magyarországi Európa Társaság és partnerei - mint a varsói székhelyű think tank, a WiseEuropa vezette "Euritage" konzorcium tagjai - esszéíró pályázatot hirdetnek magyarországi diákok és egyetemi hallgatók számára. Pályázni maximum 1000 szavas angol nyelvű írással lehet, amely röviden reflektál a magyarországi demokratikus átmenet éveire vagy az EU integráció hatásaira.

A beérkezett pályaművek közül a legjobb 4 magyar alkotás szerzője jutalomban részesül és írásaik bekerülnek a nemzetközi zsűri által értékelt művek közé is. A nemzetközi konzorcium fődíja egy brüsszeli konferencián való részvétel lehetősége (melynek teljes költségét a szervezők állják), valamint a nyertes alkotást publikálják a New Eastern Europe különszámában is.

Részletes kiírás a csatolmányban található.

Kérdéseikkel, észrevételeikkel kapcsolatban kereshetik a MET alelnökét, Uszkiewicz Eriket e-mailben (uszerik@gmail.com) és ugyanerre az elektronikus levelezési címre várjuk a pályaműveket is, legkésőbb 2020. március 31. 17:00 óráig.

 

Magyarországi Európa Társaság

 

A projekt az Európai Bizottság támogatásával valósul meg.

CsatolmányMéret
PDF ikon Jelentkezés és részletes kiírás268.79 KB
A Magyarországi Európa Társaság egyike volt a 2017. április 12-i budapesti demonstráció kezdeményezőinek, amelyet a civil szervezeteket megbélyegző törvényjavaslat ellen  a Hősök terén tartottak.
Andrea Zsiga-Kiss, Fanni Bársony
International conference organised by HES: "The Future of Democracy and the Summit for Democracy from the Perspective of a Hungarian NGO" Date: 26 November 2022, Saturday CONFERENCE RECORDINGS on the YouTube Channel of HES PROGRAM Media coverage: Details of the Conference in the Report of Klubrádió...
Hegedűs István, Huszka Beáta, Bartha Attila, Annemie Neyts, Vesna Pusiæ
2008. szeptember 19-20-án Bartha Attila, Hegedűs István és Huszka Beáta részt vett Eszéken a LIBSEEN “The Liberal future of the region” című konferenciáján.
Több, mint húsz országból összesen 116 értelmiségi és politikus, köztük Hegedűs István sürgette a Le Monde-ben 2022. február 24-én megjelent közös felhívásban Ukrajna európai perspektívájának és szándékának konkrét elismerését.