Megjelent a legújabb PERC-index!

Megjelent a legújabb PERC-index!

0 comments

A Magyarországi Európa Társaság kutatócsoportja "Hol áll a PERC-mutató avagy az EU-destruktívaktól a föderalistákig: a magyar pártok viszonya az Európai Unióhoz" címmel 2014. március 20-án publikálta második jelentését. A team tagjai Jerzy Celichowski, Fóti Tamás, Gothár Emma, Hegedűs István, Kocsis Györgyi, Nagy Kata, Pál Mónika, Peregi Tamás, Radnóti András, Stahl Zsófia és Tófalvi Zselyke, a kutatást Kocsis Györgyi vezette.

Sajtókonferencia

Miként változott az elmúlt másfél évben a pártok véleménye az EU-ról?
 
A választások küszöbén mi jellemzi a hazai politikai elit európai uniós hozzáállását?
 
A Magyarországi Európa Társaság tisztelettel meghívja Önt a
 
“Hol áll a PERC-mutató?
Avagy az EU-destruktívaktól a föderalistákig: a magyar pártok viszonya az Európai Unióhoz”
 
című elemző tanulmánysorozata újabb eredményeinek sajtó előtti bemutatására
 
2014. március 20-án 10 órakor
a Spinoza Kávéházba: 1074 Budapest, Dob u. 15.
 
Az országgyűlési és európai parlamenti választások küszöbén kiemelt jelentőségű, hogy a szavazópolgárok tisztában legyenek a magyar pártok Európai Unióhoz fűződő viszonyával.
 
A Magyarországi Európa Társaság (MET) fontos küldetésének tekinti annak bemutatását, hogy a 2012 végén nyilvánosságra hozott jelentésének lezárása óta miként változott az egyes pártok uniós attitűdje, hová illeszkednek be a PERC-skálán a politikai palettán megjelent új szereplők, és összességében milyen irányban mozdult el ezen a téren a politikai elit egésze.
 
Kérjük, részvételi szándékát jelezze az info [at] europatarsasag.hu vagy az eusociety.hungary [at] gmail.com email címen.
 
Budapest, 2014. március 17.
 

Kocsis Györgyi
a kutatócsoport vezetője, a MET alelnöke

Hegedűs István
a MET elnöke

Médiamegjelenések

Kapcsolódó tartalom az Open Space felületen
CsatolmányMéret
PDF ikon Sajtótájékoztató342.79 KB
PDF ikon Angol nyelvű összefoglaló275.21 KB
2014 már 20
magyar
A Magyarországi Európa Társaság kutatócsoportja "Hol áll a PERC-mutató avagy az EU-destruktívaktól a föderalistákig: a magyar pártok viszonya az Európai Unióhoz" címmel 2018. március 24-én publikálta harmadik jelentését. A kutatócsoport tagjai: Bársony Fanni, Gothár Emma, Hegedűs István,...
Hol áll a PERC-mutató? avagy az EU-destruktívoktól a föderalistákig: a pártok viszonya az Európai Unióhoz (2012) - a MET kutatócsoportjának jelentése letölthető az Open Space oldalról.
2024 májusában megjelent a Magyarországi Európa Társaság "What Can Liberals and Democrats Fight With? Finding a Winning Narrative in the High-stakes 2024 European Elections" című publikációja. 
Magyarország a schengeni rendszerben - Bástya vagy kapubejárat? - a MET kiadványa a vízumkiadás magyarországi gyakorlatáról letölthető az Open Space felületről.
A Magyarországi Európa Társaság sajtótájékoztatót tartott 2012. december 5-én, hogy bemutassa a "Hol áll a PERC-mutató? avagy az EU-destruktívoktól a föderalistákig: a magyar parlamenti pártok viszonya az Európai Unióhoz" című jelentést, melyet a MET kutatócsoportja készített.