A magyar példa

A magyar példa

0 comments

A MET a "Koalíció a Vízummentes Európáért" nevű nemzetközi együttműködés tagjaként a “Europe without Barriers" (ukrán partnerszervezetünk) és a CEU Center for EU Enlargement Studies-zal közösen részt vett az „EU Visa Policy: What Neighbors Could Do? Example of Hungary” (Az EU Vízum politikája: mit tehetnek a szomszédok? Magyarország példája) című rendezvény szervezésében, melyre 2013. április 8-án került sor a Közép-európai Egyetemen (CEU), Budapesten. Az előadások és beszélgetések a határokkal, vízummal és a szabad mozgással kapcsolatos nyilvános párbeszédet voltak hivatottak elősegíteni. A felkért résztvevők az EU és az Unión kívüli kelet-európai országok között megvalósuló vízumpolitika problémáit vitatták meg, a Magyarország és Ukrajna viszonyában érvényesülő sikeresnek tekinthető gyakorlat kiemelt téma volt.

A programban egy fotókiállítás is helyet kapott "Vízum? Mi okból?" címmel. A kiállítás képei néhány ismert ukrán közéleti személyiség vízumkérelemmel, utazással kapcsolatos nehézségeit örökítik meg. A MET-et a rendezvényen Jerzy Celichowski képviselte. Meghívott előadóként volt jelen Balázs Péter a MET Tanácsadó Testületének és Melegh Attila a társaság tagja is.

kiállítás 2013. április 22-ig tekinthető meg a CEU épületében. (Octagon Area, 1051 Budapest, Nádor utca 9.)
A fotókiállítás képei
Prezentáció
 

2013 ápr 22
magyar
Karácsony Gergely, az LMP (Lehet Más a Politika) frakcióvezető-helyettese volt a Magyarországi Európa Társaság vendége 2013. január 19-én. Az előadás és az azt követő beszélgetés a pártja és a demokratikus ellenzéki erők előtt álló aktuális kihívásokról folyt.
2013. június 14-én Magyarország és a túlzott deficit eljárás címmel Gyenes Zoltán, az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága (DG ECFIN)  munkatársa tartott előadást Brüsszelben a MET tagjainak.